DOLAR

32,3098$% 0.04

EURO

34,6811% -0.15

GRAM ALTIN

2.456,16%1,36

ÇEYREK ALTIN

4.190,00%1,33

TAM ALTIN

16.733,00%1,31

BİST100

9.814,19%0,59

BİTCOİN

2263282฿%0.99681

a

Beyni Besleyen ve Geliştiren 6 Yiyecek

Beyni besleyen, geliştiren ve ileride hafıza problemlerinden olan Alzheimer olma riskini azaltan birbirinden yararlı yiyecek'leri anlatıyoruz.

Beyni besleyen, geliştiren ve ileride hafıza problemlerinden olan Alzheimer olma riskini azaltan birbirinden yararlı besinler:

1. BADEM

Hem kendisi, yağı ve hem de acıbadem sütü olarak tüm badem ürünleri çok yararlı. Bademde çok fazla bulunan E vitamini beyinde ilerleyen yaşlarda oluşabilecek gerilemeyi engeller. Ayrıca içerdiği aminoasitlerde vücuda çok yararlıdır.

2. BALIK

Balığın içindeki Omega 3 asitlerle balık, beyin fonksiyonlarının daha düzgün ve verimli çalışmasına yardımcı oluyor, hafızayı güçlendiriyor. Ayrıca balık tüketmek çok stresli anlarda daha hızlı düşünebilmeye, otokontrolü sağlamaya yardımcı oluyor. Yapısında bulunan demir ile kan yapıcı özelliğe sahiptir. Özellikle çocukluk döneminde fiziksel gelişimde büyük rol oynayan balık, kemiklerin büyümesini sağlayan kalsiyum açısından da oldukça zengindir.

3. KAHVE

Kahve başlı başına vücuda yararlı bir içecek. Ancak belirli saatler dışında ve aşırı tüketimden kaçınmak gerekiyor. Günde bir bardak kahve ile problem çözme yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

4. ISPANAK

Ispanaktaki çok yararlı B12 vitamini ve folik asitler, Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucu olarak çok önemlidir. Bunların yanı sıra ıspanak tüketerek doğal yoldan C ve E vitaminleri de alarak, öğrenme yeteneğinizin gelişmesine yardımcı olursunuz.

5. YUMURTA

Yumurta zengin bir kolin kaynağıdır. Kolin ise; doğal şekilde oluşan B vitamini ailesidir. Karaciğer yağlanmalarını önlediği bilinen Kolin, 1998 yılından itibaren vücuda gerekli bir besin öğesi olarak resmiyet kazanmıştır. Asetilkolin için lazım olan kolin molekülü, bağırsaklarda çabuk bir şekilde emilerek, kan-beyin bariyerini geçer ve beyindeki kimyasal fonksiyonlarda görev alır.

Günde bir yumurta tüketen öğrencilerin, hafıza testlerinde daha iyi performans sergiledikleri ispatlanmıştır.

6. YULAF

Yulaf karbonhidrat ve protein açısından oldukça zengindir. Özellikle kış ayları içinde sabah kahvaltılarında yulaf ezmesi tüketilmesi, hastalıkları uzak tutacaktır. Yulafın içerdiği bol lif oranı sayesinde, bir fincan miktarındaki yulafla bile vücudun ihtiyacı olan günlük protein ve lif ihtiyacının büyük bölümünü karşılamış olursunuz.

Yulaf tüketmek beyine glikoz enjektesi yapılmış gibi bir etki yaratır. Ve bu sayede de hafıza ve konsantrasyon oranında büyük bir artış sağlanır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP