DOLAR

32,3098$% 0.04

EURO

34,6811% -0.15

GRAM ALTIN

2.456,16%1,36

ÇEYREK ALTIN

4.190,00%1,33

TAM ALTIN

16.733,00%1,31

BİST100

9.814,19%0,59

BİTCOİN

2263282฿%0.99681

a

Depremin ardından gece gündüz çalıştılar…Doğalgaz verilmeye başlandı

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından doğalgaz boru hatlarında yaşanan hasarın giderilmesiyle Kuzeyşehir’e doğalgaz verilmeye başlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi işbirliğinde yapılan Kuzeyşehir, Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremler sonrası Gazi şehirde doğalgaz alan ilk bölgelerden biri oldu. Hasarsız binalarda kontrole gelen GAZDAŞ çalışanları dairelerdeki doğalgaz borularında sızdırma ve sıkıntı olmayanların doğalgazlarını kullanıma açtı. Çalışımların sürdüğü bölgede doğalgazın gelmesiyle ekmek fırınların başta olmak üzere dükkanların açılmasıyla hayat normale dönüyor.

” Gece boyu çalıştılar “

Doğalgazın gelmesiyle evine yerleşen Kuzeyşehir sakini Süleyman Döner, ekiplerin hızlıca binaları ve hatları kontrol ettiğini dile getirerek şunları söyledi: “Bina taşıyıcı kolonları ve doğalgaz tesisatında bir sıkıntı olmayınca tüm binayı açtılar. Fırınında doğalgazı geldi. Evimizin ısınması ve ocağı düzgün çalışıyor. Gece boyunca çalıştılar hızlı bir şekilde müdahale edildi. Çok şükür bir problemimiz yok.”

Deprem sonrası Kuzeyşehir’de bütün cami ve tesislerin halka açıldığını aktaran Hilmi Bozkurt ise, “Su kesintisi olduğunda tankerlerle sular geldi. Su kesintisi halloldu, elektrik kesilmedi hiç. Dünden itibaren doğalgaz gelince hasar olmayan evlerimize çekildik” ifadelerini kullandı.

Depremin olduğu günden bu yana dışarda olduklarını söyleyen Ferdi Köçen, “Gazın geldiğini duyunca geldik. Kuzeyşehir’e hizmet veriyorlar. Ekipler hızlıca geliyor. Hava şartlarını biliyorsunuz. Doğalgaz lazımdı halloldu” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP