DOLAR

32,3098$% 0.04

EURO

34,6811% -0.15

GRAM ALTIN

2.456,16%1,36

ÇEYREK ALTIN

4.190,00%1,33

TAM ALTIN

16.733,00%1,31

BİST100

9.814,19%0,59

BİTCOİN

2263282฿%0.99681

a

Hayatı Yaşamak İçin 4 Altın Kural

İnsanlar çocukken meraklı olur, kitaplarla veya ailesi tarafından hayata atılmak amacıyla büyütülür ama aileler çocuklarını bazı şeylere karşı korku ile büyütür. Korku ile büyütürken cinler, devler veya garip yaratıklar korkutuyorlar. Ailelerin bunu yapması doğru bir şey ama çocuklarına yalanlarla korkutacaklarına gerçeklerle büyütseler daha doğru olur. Bilinçaltı dediğiniz şey çok ilginç bir şey Bilinçaltı insanın düşündüğü hayal gücü şeyleri ve gerçeği ayırt etmeksizin tepki verir ve bilinçaltı insanın hafızasıyla ilgili olduğundan dolayı insanların çocukluktan itibaren gerçekliğe alıştırılmaları gereklidir. Çoğu aile yanlış yapıyor bu durumda. İnsanlar aileleri tarafında büyütülürken konforlu bir şekilde büyüyor ve yetişkin bir insan olduğu zamanda çocukken alışık olduğu konfor alanını arıyor, lakin bu konfor alanına hiçbir zaman erişemeyeceği konfor alanının dışında yaşamalıdır. Gerekirse hayat ile kavga ederek yaşamını iyi yerlere getirmek zorundadır. Aynı zamanda hayatı severek yaşar. Hayat bir cesaret sahip olan insanlara şans verir. Öyle konfor alanında oturan insanlara pek bir şey vermez. O yüzden istediğiniz şeyleri yapmak için vakit ayırın. İşte hayatı yaşamak için 4 altın kural…

1-Geçmişle Barışmak

İnsanın hata yapa yapa gelişir ve bunu için kimse kendini yargılamamalıdır. Ancak ciddi hatalar büyük kötü sonuçlar doğurur. Bu konuda dikkat etmek gerek, boş yere kolay yoldan iyi yerlere gelecem diye saçma sapan bedeller ödemeyin. İnsan kendisini geliştirdiği sürece hayatta daha güzel yerlere gelir. Ne kadar çok kendini geliştirirse o kadar çok şans kapısı aralanır. İsteyen inansın istemeyen inanmasın. Sonuç ortada, birçok insan kendini geliştirdiği için iyi yerlerde. Aynı zamanda gelişirken hata yaptığı için geçmişe pek düşünmemek gerekir. Hatalar basit unutabilir, önemli olan sadece hatalardan ders alınması gereklidir ve geçmişi nedensiz yere sorgulamayarak geçmiş barışık olmak gereklidir.

2-Zaman Her şeyi İyileştirir Kuralı

Zaman her şeyi iyileştirir. Bu sözün doğrusu şöyle; insan hayatı pişmanlıklar doludur ama insan bu pişmanlıkları sürekli hatırlayarak yaşamaya çalışırsa hayatı kendine zindan eder. İnsan beyni boş kaldığı zaman geçmişe ya da geleceğe doğru yönelik düşünmeye başlar. Bu da insanın kaygılı olmasına neden olur. Kaygılı olmak normal bir şey ve insana hayatı yaşaması gerektiğini öğretir. Özetle pişmanlıklar dolu şeyleri pek hatırlamamak gerekir, hele bir de çok basit pişmanlıklarsa. Önemli olan şeyleri hatırlayın ama kendinize boş yere acı çektirmekten vazgeçin.

3-Gülümsemek

İnsanlar hayatın yaşamak zorunda, boş yere anksiyete ve sürekli negatif olmak zorunda değil. İnsan doğası gereği sürekli bir şeylerin peşinden koşuyor. Bunun sonucu olarak insan hayatı boyunca stres olarak geçiriyor ama insanın strese karşı dayanma kapasitesi olduğundan dolayı üzerinde biriken negatif enerjiyi atmak için bir şeyler yapması gerekmektedir. Üzerinizden stresi atmak için insana pozitiflik katan gülümsemenin gücünü kullanabilirsiniz. Gülümsemek insanın üzerindeki negatif enerjiyi anında alır ve hastalıklara karşıda direnç kazanmasını yardımcı alır. Çünkü gülmek ve gülümsemek insanın bağışıklık sistemini güçlendirir.

4-Fazla Düşünmeyi Bırakmak

Bir şey hakkında boş yere fazla düşünmek ve gereksiz detaylar takılmamak gerekir. Gerekli detaylar önemlidir, bu detaylardan çok önemli şeyler çıkabilir. Örneğin flört olaylarında, bir kadının sizle flört ettiğini beden dilinden anlayabilirsiniz ama konu başka yerlere gitmesin diye değinmeye gerek yok. Konuyu merak ediyorsanız internette detaylıca bilgi mevcut. Önemli olan her şey hakkında fazla düşünmemek ve hayatı yaşarken bazı şeyler akışa bırakmak. Fazla bir şey değil. Fazla düşünmek harekete geçmeyi engeller sadece.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP